Održana redovna izvještajna sjednica Skupštine “ULD Srndać 1920” Visoko

Subota, 12. Juna. 2021.

Održana redovna izvještajna sjednica Skupštine “ULD Srndać 1920” Visoko

Danas je u prostorijama lovačkog doma “Vidovići” održana redovna godišnja izvještajna sjednica Skupštine ULD “Srndać 1920“ Visoko.

Sjednica Skupštine je bila planirana u ustaljenom terminu tokom mjeseca maja ali je zbog uslova pandemije uzrokovane virusom Covid19  ista pomjerena na današnji datum kada su ostvareni i uslovi za njeno održavanje shodno odlukama kriznog štaba FBiH.

Sjednicu je otvorio predsjednik Skupštine Udruženja gospodin Jasmin Dlakić pozdravivši sve prisutne članove. U toku uvodnih riječi delegatima Skupštine se obratio i predsjednik Udruženja gospodin Dževahid Dedić te dopredsjednik gospodin Adis Hajlovac koji su također pozdravili prisutne te im se zahvalili na prisustvu i nesebičnom doprinosu u radu Udruženja tokom ovog teškog perioda uzrokovanog pandemijom.

Nakon uvodnih riječi prešlo se na usvajanje dnevnog reda te izbor radnih tijela za današnju sjednicu.

Tokom utvrđivanja kvoruma, od strane verifikacione komisije, konstatovano je prisustvo 26 delegata čime su stečeni uslovi za pravovaljano odlučivanje.

Predsjednik Udruženja Dževahid Dedić podnio je izvještajo radu Upravnog odbora Udruženja te ujedno i finansijski izvještaj. Lovnik Salih Bučuk podnio je izvješće o lovnim aktivnostima u Društvu i planu odstrjela divljači za tekuću lovnu godinu. Izvješće je podnio i Šemsudin Zerdo predsjednik Disciplinskog suda, napomenuvši da prošle godine nisu imali posla, kao i Tužilac Udruženja Edin Bekrić te Kenan Dlakić u svojstvu predsjednika Nadzornog odbora.

Svi podneseni izvještaji usvojeni su jednoglasno bez rasprave i diskusije, što svakako ukazuje da su organi Udruženja u proteklom periodu radili dobro te da je članstvo na ovaj način iskazalo zadovoljstvo i nedvojbenu podršku.

Po završetku ove tačke jednoglasno je usvojen i finansijski plan te plan naknada za 2021/2022. lovnu godinu koji je ostao nepromjenjen te nije došlo do povećanja lovnih naknada, a čime je naše Udruženje zadržalo epitet jednog od udruženja sa najpovoljnijim lovnim naknadama u ZDK.

Jedna od posljednjih tačaka dnevnog reda bilo je usvajanje prijedloga za društvena i savezna priznanja te počasna zvanja. Po okončanju ove tačke predsjednik Dedić je svečano predao savezne zahvalnice i odlikovanja zaslužnim lovcima našeg Udruženja, čime je iscrpljen dnevni red današnje sjednice.

Nakon završetka formalnog dijela nastavljeno je druženje uz lovački ručak.

Dobar pogled

 

  • Aktuelnosti