ULD “Srndać 1920” Visoko – Sekcija Kralupi postigla veliki uspjeh u Vidovićima

Četvrtak, 16. Maja. 2024.

ULD “Srndać 1920” Visoko – Sekcija Kralupi postigla veliki uspjeh u Vidovićima

Danas je u Visokom označen značajan dan za članove ULD “Srndać 1920 Visoko “ – Sekcija Kralupi, koji su finalizirali jednu od svojih najvećih i najznačajnijih akcija do sada. Vrijedni članovi sekcije, poznati po svojoj aktivnosti i predanosti, uspješno su financirali izgradnju asfaltnog puta do lovačkog doma u Vidovićima, koristeći vlastita sredstva za financiranje ovog važnog projekta.

Projekt izgradnje puta bio je posebno izazovan zbog terenskih i financijskih poteškoća, no zahvaljujući neumornom radu i posvećenosti članova, kao i izvanrednoj suradnji s lokalnim kompanijama, uspješno je dovršen. Izvođač radova, kompanija “Musinbegović gradnja”, pokazala je svoju solidarnost odreknuvši se dijela sredstava u znak nesebične pomoći lovcima. Ovaj gest dodatno naglašava zajednički duh i podršku koja vlada unutar lokalne zajednice.

Asfaltni put sada omogućava lakši pristup lovačkom domu, što će neizmjerno koristiti članovima udruženja za održavanje i organizaciju budućih događanja i aktivnosti. Osim toga, poboljšanje infrastrukture doprinosi i općem boljitku lokalne zajednice u Vidovićima.

Inicijativa i realizacija ovog projekta još jednom potvrđuju da ULD “Srndac 1920” – Sekcija Kralupi stoji kao primjer vrijednog i proaktivnog pristupa unapređenju uvjeta i kvalitete života u svojoj zajednici.

 

Dobar pogled!!!

  • Aktuelnosti