Osnivački zbor sekcije Gračanica-1, ULD “Srndać 1920” Visoko

Petak, 3. Maja. 2024.

Osnivački zbor sekcije Gračanica-1, ULD “Srndać 1920” Visoko

Danas je u lovačkom domu “Smršnica” održan osnivački zbor lovaca, sukladno zaključku Skupštine ULD “Srndać 1920” Visoko. Glavna tema zbora bilo je zvanično formiranje nove sekcije pod nazivom “Gračanica-1”, kao i izbor rukovodstva novoformirane sekcije te imenovanja u organe i tijela Udruženja koja ovoj sekciji statutarno pripadaju.

U uvodnom govoru, predsjednik Udruženja, gospodin Dedić Dževahid, pozdravio je prisutne i izrazio zahvalnost delegatima na njihovom angažmanu. Nakon verifikacije prisustva delegata, koje je iznosilo 37 od 44, nova sekcija je službeno i punovažno konstituisana.

U nastavku sjednice izabrano je rukovodstvo sekcije koji čine:
– Predsjednik: Adis Hajlovac
– Dopredsjednik: Višća Mirnes
– Lovovođa: Šefik Smajlović
– Sekretar: Irfan Zahirović
– Kinolog: Senad Dedić

Novoizabrani predsjednik sekcije Gračanica-1, Adis Hajlovac, zahvalio se delegatima na povjerenju te predstavio planove i ciljeve sekcije za budućnost, naglašavajući važnost prijateljstva i zajedništva te poštivanja Statuta i normativnih akata Udruženja. Također, informirao je članstvo da će sekcija “Gračanica-1” u ULD “Srndać 1920” Visoko biti visoko zastupljena, imajući u vidu da iz nje dolaze predsjednik Udruženja, Disciplinski tužilac Udruženja, član Upravnog odbora, lovočuvar, kao i četiri delegata u Skupštini Udruženja.

Nakon završetka formalnog dijela zbora, lovci su pozvani na tradicionalno lovačko druženje uz domaće specijalitete i muziku.

Dobar pogled!!!

 

  • Aktuelnosti