Održana Redovna i Izborna Skupština Udruženja ULD Srndać 1920 Visoko

Nedjelja, 28. Aprila. 2024.

Održana Redovna i Izborna Skupština Udruženja ULD Srndać 1920 Visoko

Dana 28.04.2024. godine, u prostorijama osnovne škole u Kondžilu, održana je redovna i izborna Skupština ULD Srndać 1920 Visoko. Skupština je započela s odavanjem počasti preminulim članovima Udruženja, intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, te otvaranjem sjednice od strane predsjednika Skupštine.

Prisutne goste, među kojima su bili prof. Dr. Maid Rifatbegović redovni profesor Veterinarskog fakulteta u Sarajevu, gdja Samira Osmanagić federalni inspektor za šumarstvo i lov, te Upravnik lovišta Visoko gosp. Sead Rožajac, srdačno je pozdravio predsjednik Skupštine gospodin Jasmin Dlakić.

Tokom redovne sjednice, usvojeni su izvještaji Predsjednika Udruženja, Disciplinskog tužioca, Disciplinskog suda, Nadzornog odbora, te izvještaj o financijskom poslovanju Udruženja. Nakon prezentacije i razmatranja, jednoglasno je usvojen “Finansijski plan i plan naknada za lovnu 2024/2025. godinu”.

U nastavku sjednice, jednoglasno je usvojen zahtjev 44 člana Udruženja za formiranje nove sekcije “Gračanica 1”, kao i novi Statut Udruženja prilagođen važećim zakonskim propisima.

Nakon toga, prešlo se na konstituiranje novoizabrane Skupštine Udruženja, usvajanje Poslovnika o radu Skupštine, te izbor i imenovanje organa za novi četverogodišnji mandatni period. Skupština Udruženja je jednoglasno izabrala gosp. Jasmina Dlakića za predsjednika Skupštine, gosp. Dedić Dževahida za predsjednika Udruženja, te gosp. Hajlovca Adisa za Tužioca Udruženja.

Također, imenovan je novi Upravni odbor, Nadzorni odbor i Disciplinski sud. Skupština Udruženja je dala rok sekciji Gračanica i novoformiranoj sekciji Gračanica 1 da održe zborove sekcija i dostave kandidate za organe i tijela Udruženja.

Važno je napomenuti da su sve odluke donesene na Skupštini Udruženja jednoglasno, što svjedoči o visokom stupnju jedinstva i zajedništva među članovima udruženja. Ova jednoglasnost pokazuje duboko razumijevanje i podršku među članovima, što je ključno za uspješno funkcioniranje Udruženja.

Nakon završetka Skupštine Udruženja, prisutni članovi su prešli na uobičajeno lovačko druženje koje je proteklo u lijepoj i prijateljskoj atmosferi. Raspravljalo se o planovima za nadolazeću lovnu sezonu, razmjenjivala su se iskustva i priče iz lova, te je jačana povezanost među članovima udruženja. Druženje je bilo prilika za zajedničko uživanje u prirodi i lovačkim aktivnostima, istovremeno jačajući duh Udruženja. Prisustvo gradonačelnika Visokog, gospodina Mirze Ganića, i ministra MUP-a ZDK, Emira Vrače, tokom lovačkog druženja nakon Skupštine dodatno je obogatilo događaj i pružilo podršku radu Udruženja. Predsjednik Udruženja, gospodin Dedić, je uručio zahvalnicu gradonačelniku Visokog, gospodinu Ganiću, za izniman doprinos u radu Udruženja.

Dobar Pogled!!!


 

  • Aktuelnosti