Nikad bolji angažman lovaca ULD “Srndać 1920” Visoko

Četvrtak, 7. Marta. 2024.

Nikad bolji angažman lovaca ULD “Srndać 1920” Visoko

Nikad veće aktivnosti lovaca ULD Srndać 1920 Visoko pod vođstvom predsjednika Dedić Dževahida obilježile su kako proteklu sezonu lova tako i trenutni period lovostaja. Upravljanje i održavanje lovno-tehničkih objekata, nabavka i održavanje automatskih hranilica za divljač, nabavka hrane  za proljetnu prihranu divljači, samo su neki od prioriteta u radu naših entuzijasta.

Aktivnosti udruženja su sveobuhvatne i intenzivne, članovi udruženja svakodnevno su posvećeni čuvanju, održavanju i unapređenju lovnih terena.

Jedan od ključnih fokusa bila je izgradnja i održavanje lovno-tehničkih objekata, poput visokih čeka, hranilica, nadstrešnica. Ova infrastruktura je ključna za praćenje i očuvanje populacije divljači, te je predstavljala važan aspekt aktivnosti.

Redovno punjenje hranilica osigurava adekvatnu ishranu divljači tokom cijele godine, što doprinosi njenom zdravlju i reprodukciji.

Pored toga, nabavka soli, kukuruza i drugih derivata za proljetnu prihranu divljači pokazuje se kao ključna u zaštiti usjeva ali i pripremi terena za narednu sezonu lova. Ovi resursi su neophodni za privlačenje divljači i održavanje njenog zdravlja u periodima kada prirodni resursi nisu dovoljni.

Iako su aktivnosti lovaca ULD Srndać 1920 Visoko svakodnevne u svim sekcijama, ističe se angažman sekcija Gračanica, Moštre i Kralupi. Njihov predan rad i entuzijazam ključni su za uspješno vođenje udruženja i očuvanje divljači u ovim područjima.

Ukupno gledano, nikad veće aktivnosti ovih lovaca svjedoče o njihovoj predanosti očuvanju prirode i divljači, te o važnosti udruženog rada u postizanju tih ciljeva. Njihov doprinos lokalnoj zajednici i očuvanju biodiverziteta zaslužuje priznanje i podršku svih ljubitelja prirode i lova.

 

DOBAR POGLED!!

PRILOZI ZA PREUZIMANJE

  • Aktuelnosti